Naam:

De ulmus iep

Nederland  wil in 2050 volledig circulair zijn. Rotterdamskrom en de Hogeschool Rotterdams gaan samen aan de slag om dit te realiseren.

Dankzij deze unieke samenwerking zit u nu aan de eerste tafel van echt Rotterdams stadshout met een verhaal. Samen zetten we een belangrijke stap in de richting van een circulair Nederland. Rotterdamskrom waardeert deze bijdrage enorm en kijkt uit naar een samenwerking om gezamenlijk te werken aan een groenere toekomst voor onze stad.

Deze tafel vertelt een bijzonder verhaal. Het hout waaruit deze tafel is gemaakt, was oorspronkelijk bestemd voor de biomassa en zou versnipperd worden. Gelukkig heeft Rotterdamskrom dat kostbare hout kunnen redden en omgevormd tot een prachtig product. Het zou werkelijk ‘krom’ zijn geweest als we dit materiaal hadden verspild.

We willen studenten en docenten aan de Hogeschool Rotterdam inspireren en bewust maken van de waarde van circulaire praktijken. Samen streven we ernaar om hergebruik tot de norm te maken, en we hopen dat deze tafel een symbool zal zijn van de positieve verandering die we samen kunnen bewerkstelligen.

Met deze tafel als ons startpunt, creëren we samen een weg naar een duurzamere toekomst.