Naam:
Een Rotterdamse boom in de stadsjungle, de Ulmus (iep), een prachtige boom.
In het voorjaar kleedt deze iep zich in frisgroene bladeren en versiert zij haar kruin met kleine witte bloemen. Ze trekt bijen en vogels aan die de stad levendiger maken. De bijen zoemen rond haar bloemen, terwijl vogels zoals merels en mussen nestelen in haar dichte takken. Zelfs eekhoorns wagen zich hoog in haar takken, op zoek naar een veilige plek om hun nesten te bouwen.
In de herfst verandert deze boom in een schilderij van warme herfstkleuren, die de straten van Rotterdam bedekken met een tapijt van geel en oranje. De Rotterdamse iep herinnert ons eraan dat zelfs in een moderne metropool de schoonheid van de natuur een plekje kan vinden. Ze is een levend kunstwerk dat de harmonie tussen stad en natuur belichaamt, en ze staat trots in het hart van Rotterdam.
Iepenhout is buigzaam en sterk hardhout dat bekend staat om zijn aantrekkelijke nerf en warme kleur. Het wordt gebruikt voor ambachtelijke meubels vanwege zijn unieke eigenschappen.
Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Rotterdamskrom en de Hogeschool Rotterdams gaan samen aan de slag om dit te realiseren.
Dankzij deze unieke samenwerking zit u nu aan de eerste tafel van echt Rotterdams stadshout met een verhaal. Samen zetten we een belangrijke stap in de richting van een circulair Nederland. Rotterdamskrom waardeert deze bijdrage enorm en kijkt uit naar een samenwerking om gezamenlijk te werken aan een groenere toekomst voor onze stad.
Deze tafel vertelt een bijzonder verhaal. Het hout waaruit deze tafel is gemaakt, was oorspronkelijk bestemd voor de biomassa en zou versnipperd worden. Gelukkig heeft Rotterdamskrom dat kostbare hout kunnen redden en omgevormd tot een prachtig product. Het zou werkelijk ‘krom’ zijn geweest als we dit materiaal hadden verspild.
We willen studenten en docenten aan de Hogeschool Rotterdam inspireren en bewust maken van de waarde van circulaire praktijken. Samen streven we ernaar om hergebruik tot de norm te maken, en we hopen dat deze tafel een symbool zal zijn van de positieve verandering die we samen kunnen bewerkstelligen.
Met deze tafel als ons startpunt, creëren we samen een weg naar een duurzamere toekomst.